a b o u t

Just passing trough

Baba creëert en schildert met kalk, klei, plaaster, hout, wol, stenen, acryl… Haar werken zijn uit materie geformeerd. Zijn ze een impressie van de aarde? Een universum van stalen, monsters van structuren? Uit welk tijdperk werden deze fragmenten gerukt? Zijn ze getransformeerd? Voorgoed of voor even? T E M P O R A R Y.

Ze symboliseren de breekbaarheid van de aarde, beduusd en bedwelmd door de tijd. De V E R G A N K E L I J K H E I D als inspiratiebron.

De ruwheid van de oppervlaktes, ontstaan door de tijd, is een weerspiegeling van de vergankelijkheid. De tijd en natuurlijke elementen zoals water, wind, aarde, vuur, licht, laten sporen na in oppervlaktes. Ook door de mens aangebrachte elementen laten een afdruk na ( denk maar aan materialen zoals chemicaliën in al zijn vormen) . Telkens worden nieuwe beelden, kleuren en S T R U C T U R E N gevormd.

Baba schildert met fotografie. In de verbrokkeling, afbladdering, barsten in materie ziet ze abstracte werken. De omkadering wordt een canvas. Door de materie uit zijn context te halen wordt het een abstract beeld. De oppervlaktes krijgen door de tijd heen meer en meer structuur, diepte, laag na laag. De G E L A A G D H E I D der dingen. Die diepgang wordt tegelijk F R A G I E L.

Het niet – vattende probeert Baba te vatten in haar werken. De verandering van de oppervlaktes symboliseert de kwetsbaarheid van het bestaan. Maar wetende dat niets blijft zoals het is doet ook R E L A T I V E R E N…

WWW

Haar werken die ‘webs’ voorstellen symboliseren WORLD WIDE WEBS gemaakt door de mens. In onze wereld , op de aarde en in de lucht bestaan enorm veel webben in verschillende varianten: wortels van planten en bomen, ondergrondse buizen met water en elektriciteit, draden, bovenliggende infrastructuur, luchtverkeer, digitale verkeer, wifi,…

Telkens weer bouwt de mens verder. Van het ene web op het ander. Deze webben zijn onderling verbonden en verweven met elkaar op verschillende niveau’s. Haar hersenspinsels en gedachten worden overgebracht op een drager, laag na laag en zo ontstaat telkens een andere structuur.

Barbara Dhaenens
° 1974 Gent

Plastische Kunsten , Sint-Lucas Humaniora Gent
Decorateur , Imov Gent
Leerkracht Plastische Vormgeving, Avondschool Gent
Gecertificeerd Homestager, Antwerpen

Tentoonstelling fotografie ‘Beelden Spreken’ Gent
Tentoonstelling WAK ‘Kunst&Natuur’ Zwalm
Deelname ’17de Biënnale Hedendaagse Kunst ‘ Kasteel Van Poeke
fbt
%d bloggers liken dit: