VERGANKELIJKHEID

 

Bij werken die ik ‘Surfaces’ noem, is v e r g a n k e l ij k h e i d mijn inspiratiebron.             De ruwheid van de oppervlaktes, ontstaan door de tijd , is een weerspiegeling van de vergankelijkheid. De tijd en natuurlijke elementen zoals water, wind, aarde, vuur , lucht, licht, laten sporen na in oppervlaktes. Telkens worden nieuwe beelden, kleuren en structuren gevormd.

Dit niet-vattende probeer ik te vatten in mijn werken. Het oppervlakte krijgt door de tijd heen meer en meer structuur, diepte. Maar die diepgang wordt tegelijk fragieler.               Die verandering in de oppervlaktes symboliseert voor mij de vergankelijkheid. Wetende dat niets blijft zoals het is doet relativeren.

Vergankelijkheid = Relativeren

WWW

Mijn werken die ‘webs’ voorstellen symboliseren WORLD WIDE WEBS gemaakt door de mens. In onze wereld , op de aarde en in de lucht bestaan enorm veel webben in verschillende varianten.( wortels van planten en bomen, ondergrondse buizen met water en elektriciteit, draden, bovenliggende infrastructuur, luchtverkeer, digitale verkeer, wifi,…)

Telkens weer bouwt de mens verder. Van het ene web op het ander. Deze webben zijn onderling verbonden en verweven met elkaar op verschillende niveau’s. Mijn hersenspinsels en gedachten worden overgebracht op een drager, laag na laag en zo ontstaat telkens een andere structuur.

 

MATERIALEN

Mijn keuze van materiaalgebruik varieert van natuurlijke materialen zoals kalk, leem, zand, aarde, klei, pigment, wol, schors, keien,…tot meer robuuste materialen zoals plaaster, cement, mortier.

 

Wenst u een kunstwerk voor uw interieur of kantoor? Dat kan op maat gemaakt worden.